Ftp palvelin | Webhotellit24.fi

Mikä on ftp palvelin?

Ftp palvelin cPanelWebhotelli ylläpitää nettisivustoa, johon asiakas pääsee käsiksi ftp palvelimen kautta. Tiedoston siirto on helppoa ja nopeaa ftp:llä, jonka lisäksi kaikki nettisivun tiedostot esim. teemat,kuvat ja videot ovat siellä. Webhotellin palveluntarjoaja antaa henkilökohtaiset tunnukset ja salasanat joilla voit kirjautua ftp palvelimelle esimerkiksi internet-selaimen kautta tai vaihtoehtoisesti voit asentaa ohjelmiston nimeltä Filezilla jolla pääset käsiksi ftp palvelimen tiedoistoihin.
Ftp:tä voidaankin kutsua kaiken aivoiksi joissa kaikki säilyy muistissa ja on luettavissa kokoajan, ilman sitä sivustosi ei toimisi. Kiintolevytila sijaitsee myös täällä ja sen kokoon voit vaikuttaa kun valitset webhotellia ostotilanteessa. Tilan koko onkin iso tekijä, koska jos esim sivusi on suuri ja siellä on paljon kuvia ja videoita tarvitset siinä tilanteessa hieman enemmän säilytystilaa niille.

 

Millä kirjautua ftp palvelimelle?

Ftp palvelin filezilla ohelmistoVoit kirjautua sisään omalle palvelimellesi joko internet-selainta käyttämällä esim. chrome, safari tai firefox selaimella. Saat ip-osoitteen johon sinun tulee kirjautua. Kun olet syöttänyt käyttäjänimen sekä salasanan, siirryt seuraavaksi ohjelmistoon jolla voit kontrolloida kaikkea tietoa sekä tiedostoja joita ftp palvelin ylläpitää. cPanel on yleisin ohjelmisto joka löytyy suurimmasta osasta palvelimia. Se on todella helppo käyttöinen, file managerin kautta pääset siirtämään ftp palvelimelle tiedostoja ja myös poistamaan haluttua sisältöä.

Toinen vaihtoehto palvelimelle kirjautumiseen on erilaiset ohjelmistot joista yksi tunnetuimpia on ”FileZilla” niminen ohjelmisto joka on täysin ilmaiseksi ladattavissa internetistä. Filezillan käyttäminen on myös erittäin simppeliä ja sen oppii kuka tahansa joka osaa vähänkin käyttää tietokonetta. Voit tallentaa ohejmistoon muistiin eri ftp palvelin tunnuksia ja käyttäjiä joten pääset niihin jatkossa vain klikkaamalla.

Klikkaa tästä lisää vinkkejä webhotellin valintaan!

 

Palvelimelle kirjautumiseen on erilaiset ohjelmistot joista yksi tunnetuimpia on ”FileZilla”

Leave a reply