Mikä on virtuaalipalvelin?
Virtuaalipalvelin tulee lyhenteestä VPS eli virtual private server suomennettuna, joka tarkoittaa käytännössä virtuaalisesti toimivaa tietokonetta jossain päin maailmaa. Virtuaalipalvelimelle on asennettu joko Windows tai Linux käyttöjärjestelmä johon asiakas pääsee käsiksi miltä tahansa koneelta. Käyttäminen on tehty erittäin helpoksi, sisäänkirjautuminen virtuaalipalvelimelle tapahtuu IP-osoitteella, käyttäjätunnuksella sekä salasanalla. Kun olet kirjautunut sisään palvelimeesi voit kontrolloida sitä samanlailla kuin mitä tahansa tietokonetta.
Internet-yhteydet virtuaalipalvelimissa ovat todella nopeita, jopa 1000mbs. Tämä takaa sen että pystyt pyörittämään paljon kaistaa vaativia sovelluksia omalla palvelimellasi ja kaikki hoituu todella nopeasti.
Vaikuttavat tekijät virtuaalipalvelimen valintaan
Kun olet valitsemassa juuri sinulle sopivaa virtuaalipalvelinta, täytyy ensimmäiseksi miettiä mihin käyttöön se tulee, jonka jälkeen ruvetaan punnitsemaan eri vaihtoehtoja.
- RAM eli keskusmuisti: todella tärkeä ominaisuus virtuaalipalvelimessa. Voit valita 2gb, 4gb, 6gb ja jopa yli 12gb muistin käyttöösi.
- Internet-yhteys: tätä ei todellakaan pidä unohtaa, nykyisin kaikissa VPS palvelimissa on todella nopeat nettiyhteydet ja suosittellaan valittavaksi vähintään 1000mbs yhteyttä.
- IP-osoite: tarvitsetko vaihtuvaa IP-osoitetta? Virtuaalipalvelin voi vaihtaa tarvittaessa osoitteen tai voit itse valita kuinka monta IP:tä haluat ottaa sille.
- Käyttöjärjestelmä: oletko tottunut käyttämään Windows-käyttöjärjestelmää? Vai oletko tottunut säätämään kaiken itse Linuxilla. Nämä ovat 2 yleisintä käyttöjärjestelmää virtuaalipalvelimelle.
- Varmuuskopiointi: minkälaista dataa säilytät sinun palvelimellasi? Oletko valmis hukkaamaan tärkeää tietoa kovalevyltäsi, tarkista että voit aina saada varmuuskopioinnin tarvittaessa.
VPS hinnastot 2014 vuonna
Virtuaalipalvelimen hinnat eivät vaihtele suuresti samoilla kokoonpanoilla, hinnat alkavat 20 eurosta ylöspäin jopa 80 euroon kuukaudessa. Hintavertailua tehdessä täytyy muista että halvin ei suinkaan aina ole paras vaihtoehto virtuaalipalvelimelle. Jos tingit liikaa hinnassa voi esimerkiksi palvelimen ylhäälläpito aika olla pieni. Tutustu tarkasti ehtoihin palvelinta valitessasi, jotta et tule pettymään.
Pieni hinta virtuaalipalvelimessa ei aina takaa laatua
Lue lisää webhotelli ohjeita ja saat apua parhaasta vaihtoehdosta
Leave a reply